Update…!

Hallo, dat is even geleden!

We hadden het ook zo druk met torens bouwen, buiten spelen, kleien, dansen, voorlezen en nog veel meer!! Morgen is het alweer december en we zijn hier al volop in de Sinterklaasstemming. Mooie pietjes knutselen, pepernoten bakken en met z’n allen een grote stoomboot gemaakt.

Afgelopen maanden ben ik gestart met een nieuwsbrief voor alle vraagouders. Hierin staan algemene mededelingen, prietpraat, het thema waarmee we werken en andere leuke dingen zodat de ouders een beter beeld krijgen wat we allemaal doen op een dag bij Gastouder Janneke. Deze nieuwsbrief krijgen ze elke maand via de mail.

Op dit moment hebben we het natuurlijk over Sinterklaas! Het is alweer bijna zo ver en wij genieten hier ook volop van deze gezellige tijd. Vooral de prentenboeken en voorleesverhalen zijn op dit moment populair. Lekker met z’n allen op de bank gezellig verhaaltjes lezen. Ik zie dit ook als een fijn rustmoment en vooral rond deze tijden is rust en regelmaat erg belangrijk voor de kinderen.

Sinds een aantal maanden schrijf ik voor een online magazine speciaal voor mama’s (mamalifestyle.nl) Ik ben bewust bezig met eten en bied de kinderen graag een verantwoord tussendoortje aan. Zo heb ik de kinderen al brownies gegeven waar courgette in zat, een lekker stuk bananenbrood en een stukje gezonde kwarktaart. De kinderen mogen natuurlijk meehelpen met het klaarmaken. Koken met kinderen zorgt vaak voor een onvergetelijk moment en draagt bij aan een positieve houding ten opzichte van eten. Je laat zien dat eten er toe doet en het is ook leerzaam. Je keuken zal misschien wat rommeliger zijn, maar de kinderen maken zo wel een begin met het leren koken en zullen hier zichtbaar van genieten! Op Mamalifestyle.nl kun je de recepten die ik maak terug vinden!

IMG_6381