Wie is gastouder Janneke?

fam KoijenGraag stel ik mij bij deze aan u voor. Ik ben Janneke Koijen-Vrijsen, 32 jaar en getrouwd met Max Koijen. Samen hebben wij twee kinderen Juultje (6) en Gijs (4). Samen wonen wij in de kindvriendelijke wijk de Reeshof in Tilburg.

In 2008 ben ik begonnen als pedagogisch medewerker bij Kinderstad. Met ruim vijf jaar werkervaring  en als moeder van twee kinderen op een kinderdagverblijf realiseerde ik mij dat het anders kon, daarom heb ik ervoor gekozen om zelf te starten als gastouder. Nu kan ik mij concentreren op meer persoonlijke aandacht, rust en bovenal veel plezier maken.

Ik vind het belangrijk om de kinderen een veilige omgeving te bieden waarin kinderen kunnen groeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen tot individu. Elk kind en elke leeftijdsfase heeft zijn eigen behoeftes en hier speel ik graag op in. Voor de allerkleinste vind ik het belangrijk om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de thuissituatie.

Samen knutselen en mooie bouwwerken maken met de duplo of kapla. Onze fantasie prikkelen met de poppenspullen, met de autobaan spelen of in onze gave indianentent. Met de allerkleinste samen spelen op het kleed, de wereld ontdekkend. Plezier, maar ook rust staan voor op. Samen een boekje lezen zie ik dan ook als een fijn moment van de dag. Iedere dag probeer ik naar buiten te gaan. Samen de eendjes voeren, een wandeling naar de speeltuin of gewoon lekker in de tuin spelen. Ik heb een grote wandelwagen waar 4 kinderen in kunnen en ook een duowagen.

Ik ben in het bezit van het diploma, Onderwijsassistent niveau 4, die de wetgeving omtrent gastouder eist om de professionaliteit te garanderen. Tevens ben ik in het bezit van het diploma Kinder-EHBO. Daarnaast volg ik jaarlijks diverse cursussen om op de hoogte te blijven van alle veranderingen binnen de kinderopvang.

Sinds 2013 ben ik opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Jaarlijks krijgen wij controles van de GGD en de samenwerkende Gastouderbureaus. Door alle genoemde partijen wordt er een risico-inventarisatie gezondheid en veiligheid uitgevoerd. Het rapport van deze hygiëne en kwaliteitscontrole ligt hier ter inzage voor de (vraag)ouders.